Krögarbyte på Tomelilla Golf – H&G:s kök lämnar och Mål 19 tar över!
Publicerat: 2024-10-24 - 13:14 - Skrivet av Joachim Orrenius
- Jag är själv inte golfare så detta blir en ny värld för mig. Jag gillar utmaningar och detta ska bli väldigt kul! Vi vill föra vidare den vänliga och välkomnande atmosfär som redan finns här i Tomelilla och då är det perfekt att Malin, Thom och Roger (den nuvarande personalen i köket) följer med till Mål 19, säger den före detta Tomelillabon Madeleine Ferrius som sedan tre år tillbaka även driver Sandhammarens Fyrgrill tillsammans med sin man.
Precis som H&G:s kök kommer även Mål 19 servera lunch med inriktning på vällagad svensk husmanskost.
- Vi vill även utveckla utbudet i kiosken med räkmackor, smörrebröd och hembakt. Framöver vill vi också ändra en del i serveringsytorna, till exempel en ny monter vid kassan, säger Madeleine Ferrius.
Att avsluta H&G:s fungerande och populära verksamhet på Tomelilla Golf har varit ett tufft beslut för Henrik och Gustav. Ett beslut som grundar sig i att familj och hälsa kommer i första rummet.
- Vi är otroligt tacksamma för tiden här på golfklubben. Familj och hälsa kommer först och nu var tiden mogen att avsluta, säger Gustav Jönsson.
- Vi vill tacka alla trogna gäster och trevliga medlemmar och passar på att påminna om att senast torsdag nästa vecka den 31 oktober är sista dag att utnyttja H&G:s presentkort, klippkort och medlemskonto innan den nya krögaren tar över, säger Henrik Larsson.
- Henrik och Gustav med personal har under åren stått för fantastisk service och god mat. H&G:s rykte har verkligen bidragit till att höja Tomelilla Golfs rykte. Detta har varit en viktig parameter när vi nu hittat en krögare som också har goda omdömen, säger Kristian Hägglund, klubbchef på Tomelilla Golf.
Bildtext: Henrik Larsson och Gustav Jönsson (H&G:s kök) lämnar över restaurangverksamheten på Tomelilla Golf till Madeleine Ferrius (Mål 19). Klubbchef Kristian Hägglund till höger.